Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatomartinský průvod

Svatomartinský průvod

12.Listopad, 2021 Stalo se

Svatý Martin v Nečíni

Tak jsme se letos dočkali! Ve čtvrtek 11. listopadu 2021 se uskutečnil 2. lampionový průvod obcí Nečín. Věříme, že se tato akce stane tradicí. Před půl pátou začaly ke škole přicházet skupinky lidí. Dlouhou chvíli si všichni krátili konzumací občerstvení, které si pro zúčastněné připravili naši deváťáci pod vedením p. učitelky A. Kilford. Kdo měl chuť, mohl si dát teplou kávu nebo čaj a pochutnat si na hot dogu. Pro milovníky sladkého si deváťáci připravili výborné věnečky, Míša řezy, štrůdl či retro řezy.

S přicházející tmou jsme začali svatého Martina nedočkavě vyhlížet. Přijel ke škole se svojí družinou v  17. hodin  na krásném běloušovi. Po přivítání se sv. Martin v čele lampionového průvodu vydal na pouť Nečíní, následován svým doprovodem, dospělými a dětmi se svítícími lampionky. Všichni si přišli užít příjemný podvečer, setkat se a popovídat si se známými a přáteli. Bezpečný pohyb po silnici zajistili p. Moudrý a p. Kubín z SDH Nečín. Díky nim jsme bezpečně došli zpět ke škole. Tady se s námi svatý Martin, s příslibem setkání v příštím roce, rozloučil. Svatý Martine, děkujeme, už teď se těšíme na příště! Tak zase za rok na viděnou!

Velmi děkujeme za spolupráci Statek Nečín a SDH Nečín, p. Moudrému a p. Kubínovi. Zvláštní poděkování patří p. Holíkové.

171..jpg

170.-sv.-martin.jpg

173.-sv.-martin.jpg

174.-sv--martin.jpg

175.-sv.-martin.jpg

172.-sv.-matin.jpg