Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční zpívání

Po třech letech jsme se opět mohli sejít na tradičním Vánočním zpívání v Nečíni.  Krásný adventní čas popřáli rodičům a přátelům školy pan starosta Moudrý, paní ředitelka Vaněčková a pan Sklenář za hasiče. 

Vánoční vystoupení zahájily nejmenší děti z MŠ básní „Vánoční čas“ a nesmrtelnou vánoční  koledou „Štěstí, zdraví, pokoj svatý“ za doprovodu Evy Marhoulové.

Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák jsou autory úchvatné písně „Prosinec“. S ní se skvěle popasovali naši malí prvňáčci, doprovázely Lucka Čermáková a Tereza Pilecká.

Jaké by to byly Vánoce bez rolniček, které jsou jedním ze symbolů vánočních svátků? Píseň „Rolničky“ nesměla tedy chybět ani v letošním roce, ovšem v podání skupiny Maxim Turbulenc. Tato skladba inspirovala žáky druhé třídy, kteří k ní nacvičili pohybový doprovod pod vedením Aleny Pobišové a Marušky Pechánkové.

Naši třeťáci si ke svému  vystoupení pod vedením Mirky Šafránkové, Kačky Svobodové a Míši Myslivcové zvolili krásnou píseň Jiřího Korna „To k Vánocům patří“. 

„Tvůj song vánoční“- to byla skladba žáků 4. třídy, kterou nacvičili s Angelikou Rottovou a Veronikou Zikovou. V originále ji znáte od Pavla Calty.

V pásmu 5. třídy zazněla vzpomínka na zpěvačku Hanu Zagorovou prostřednictvím písně „Zima, zima je veliká“, následovala píseň „Hallelujah“ v anglickém originálu pod taktovkou Kateřiny Gottwaldové a Veroniky Zikové.

Program zakončilo vystoupení školního pěveckého sboru. Slyšeli jsme několik písní v podání žáků I. a II. stupně, doprovázela Veronika Ziková, Kateřina Gotwaldová, Tereza Pilecká, Lucka Čermáková a Roman Heichel. 

A pak už nás čekalo společné odpočítávání a slavnostní rozsvícení vánočního stromu a na závěr úžasný ohňostroj.

Přejeme všem krásné vánoční svátky a do nového nadcházejícího roku 2023 mnoho štěstí, zdaru a úspěchů jak v pracovním, tak soukromém životě. 

Děkujeme všem sponzorům, Obci Nečín, SDH Nečín, pedagogům a žákům za krásný zážitek:-)

 

Fotografie zajdete zde.